פארק תמנע
פארק תמנע משתרע על שטח של 60 ק"מ רבועים ובנוי בצורת פרסה. הפארק פותח בפני המבקר "חלון גיאולוגי" בו נחשפות תצורות סלע מרהיבות. מצד אחד הגרניט הקשה והכהה של הר תמנע, ומנגד אבן החול הלבנה והאדומה. למבקר בפארק נגלים נופי בראשית מרהיבים ואתרים ארכיאולוגיים מעניינים: מחנה הכורים והפטרייה, עמודי שלמה ומקדש האלה חתחור, עמק ציורי הסלע, הקשתות ומכרות הנחושת העתיקים מהקדומים ביותר בעולם.
מיצג "מכרות הזמן" – בכניסה לפארק, מרכז מבקרים בו תצוגה אור-קולית הממחישה את הרקע ההיסטורי והתרבותי של האנשים שחיו וכרו כאן נחושת לפני אלפי שנים. נכיר את הרקע הגיאולוגי, הארכיאולוגי, החי והצומח טרם שנתחיל את סיורנו בפארק.
אוהל מועד – ליד האגם, שחזור מדויק, עפ"י המתואר במקרא של המשכן שליווה והנחה את בני ישראל בנדודיהם במדבר. הביקור באוהל בהדרכה ובתיאום.
תמנע בלילה – בחודשי הקיץ הפארק פתוח ומואר בלילה עם סיורים מודרכים לעת שקיעה ב"דרך הנחושת והאור" אל עבר הפטרייה ,עמודי שלמה והאגם. שיאו של הסיור הוא מפגש עם "המלך שלמה" המספר סיפורים וממשיל משלים.
התשתית התיירותית בפארק מפותחת: כביש ודרכי עפר משובחות, מסלולי טיול רגליים – קצרים וארוכים מסומנים היטב, פעילות אתגרית, הפעלות חווייתיות למשפחה בשטח האגם: מילוי בקבוקי חול צבעוני, שיט בסירות פדלים חניון לילה, מסעדה, שירותים ומקלחות חמות.
לפרטים: 08-6355813
שעות פתיחה:
א' – ה' 08:00 עד 16:00
שישי 08:00 עד 15:00
ערבי חג 08:00 עד 13:00


