יו"ר המועצה האזורית חבל אילות אודי גת קיבל את אות אות "איש השנה" לשנת 2009 בקטגוריה – פעילות מצטיינת או יוצאת דופן של אדם פרטי למען איכות הסביבה.
. תערוכת "CleanTech 2009", התערוכה הבינלאומית השנתית לאיכות הסביבה, מתקיימת זו השנה ה-13 ברציפות בגני התערוכה, תל-אביב. בתערוכה השתתפו כ-100 חברות מובילות בתחומי המיחזור, בניה ירוקה, טכנולוגיות מים, אנרגיה סולארית ועוד. בתערוכה השנה הוצגו בין היתר: חיידקים מטהרים מים ומייצרים חשמל, מטוס סולרי מוריד גשם, ייצור ביו גז מפסולת חקלאית" ועוד. בין זוכי הפרס היו גם חברת AQWISE העוסקת בפתרונות לטיהור שפכים. הפרס ניתן לה על פריצות דרך בתחום. תפקיד החינוך לסביבה אף הוא חשוב בעיני מעניקי הפרסים שהעניקו אותו גם לפרויקט "ילדים מובילים שינוי" של החברה להגנת הטבע והמכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
חיים אלוש, מנכ"ל קבוצת משוב מארגנת הכנס אמר לסיכום כי "תעשיות הקלינטק הפכו למנוע הצמיחה החזק ביותר בעולם ולפי התחזיות תעשיות אלו ייצרו מאות אלפי מקומות עבודה בשנים הקרובות".

בנימוקי הוועדה נכתב:
אודי גת בן 51, מכהן 10 שנים כראש המועצה האזורית חבל אילות (קדנציה שלישית), בעל תואר ראשון בכלכלה ומנהל מאוניברסיטת ירושלים וסא"ל במילואים.
המועצה האזורית חבל אילות,המשתרעת על 13% משטח מדינת ישראל ובה מתגוררים רק 3900 תושבים, חרטה על דגל חזונה לגדול ולצמוח, וכך לחזק את ההתיישבות לאורך 200 ק"מ הגבול שבמועצה, בפינתה הדרומית של מדינת ישראל.
ביוזמת היחידה לאיכות הסביבה המשותפת לעיר אילת ולמועצה, כמו גם, עקב הריחוק ממרכז הארץ (תחנת הייצור הפחמית המספקת חשמל לאזור) וגורמים טבעיים, כמו שמש וקרקע ללא הגבלה, הבין אודי שזוהי הדרך הנכונה להביא שגשוג ופריחה לאזור.
אודי הוביל הקמה של מנהלת אנרגיה מתחדשת משותפת לעיריית אילת וחבל אילות, שכל מטרתה להקים את עמק השמש, שהוא בעצם "עמק הסיליקון לאנרגיה מתחדשת" בערבה הדרומית, שיהווה אזור אנרגיה עצמאי, וזאת בין היתר גם בעזרתם האדיבה של הקהילה היהודית בטורונטו, במסגרת "שותפות 2000" של הסוכנות היהודית.
פרויקט זה כולל בתוכו:
א. חינוך בתחום האנרגיה המתחדשת מגילאי גן ועד י"ב, בבתי הספר באילת ובאילות, ומשם בעתיד לארץ כולה.
ב. הקמת מרכז לימוד ומחקר אקדמי, המתמחה בתחום האנרגיות המתחדשות במכון הערבה ללימודי הסביבה שבקבוץ קטורה, בשיתוף מלא עם אוניברסיטת בן גוריון.
ג. הקמה של מרכז טכנולוגי בתחום האנרגיות המתחדשות, שבו יוכרזו ויקודמו מיזמים וטכנולוגיות בתחום האנרגיה המתחדשת.
ד. דחיפה להחלטת ממשלה מ- 1/1/09 בדבר הוצאת מכרזים לחברות שתייצרנה אנרגיה באזור התעשייה בתמנע שנמצא בשטח המועצה.
ה. השתלבות ברגולציה ובסבסוד הממשלתי והקמה של מתקנים ביתיים, מוסדיים ומסחריים לייצור אנרגיה בערבה.
ו. חקיקה, טיפול, קידום, סבסוד והובלה של נושא שימור האנרגיה, שהינו חשוב לא פחות מייצורה.
ז. מיתוגו של האזור כמוביל בתחום הכנסים, ימי העיון והסדנאות בנושאי אנרגיה מתחדשת, וזאת אחרי סיום מוצלח של 2 כנסים בנושא, המתקיימים מדי שנה באילת. הכנס הבא יתקיים ב- 16/2/10.
כל אלו יסחפו אל האזור מעגלי מורים, מדריכים, חוקרים, מדענים, טכנאים, הנדסאים ועובדים אחרים, שיעשירו את המעגל הכלכלי, הנחוץ כל כך, להבאתם של מאות ואלפי תושבים נוספים לערבה. לכל אלו יצטרפו המשפחות שתאהבנה לגור באזור המתנהג, מדבר ויוזם את איכות חייו הסביבתיים בעצמו.
יישום מטרות אלו יהווה לא רק הצלחה אזורית, אלא גם ארצית ולאומית, במימוש חזון ההתיישבות בנגב השומם, מחד, ובעמידה בהחלטות ממשלה לגבי שימוש באנרגיות מתחדשות באופן עולה ומדורג, מאידך.
"רק המעז מנצח" אמר בן גוריון, בשנת 1957 בעת אזרוח ראשון הישובים בערבה ,קבוץ יטבתה.
על חזון ,יוצא דופן, למיתוג חבל אילות והפיכתו לעמק הסיליקון של האנרגיה המתחדשת, זוכה אודי גת ב"אות נבחר קלינטק 2009".



עכשיו מר גת צריך לעשות תפנית ברורה בעמדתו כלפי המלון בססגון ולבחור בקו בו בחרו חברי המליאה שלו -למלא תפקיד אקטיבי במציאת חלופה למלון בססגון
אז נוכל לומר שהוא ראש מועצה "סביבתי"..
עוד לא מאוחר לתקן את הטעות והרושם הנורא שהיא יצרה.
בתנועה הסביבתית ובמשרד להגנת הסביבה יודעים את האמת…
מודה ועוזב ירוחם..
כל הכבוד על קידום האנרגיה החליפית
מקווים שגם יום אחד יהיה איחוד תשתיות בערבה ונוכל לשים דודי שמש במקום להדליק בויילר..
מקווה שאודי גת יזכיר בנאום התודה שלו על קבלת הפרס את בראיין מדווד זצ"ל – חוזה האנרגיה החליפית בערבה
ערן – אליפז