שלשה דורות

בזמר שיר ורנן  צויין במרכז היום לגיל הזהב יום המשפחה (קצת באיחור) וחמש שנים לפתיחתו של המועדון.

חייקה, גדעון אפרתי ומקהלת הילדים

חייקה, גדעון אפרתי ומקהלת הילדים

את הבאים לארוע קיבלה תערוכה מדהימה של עבודות יד של הקשישים בקרמיקה,ציור, עיסת נייר ועוד. מקהלת הילדים,  דור שירת העתיד האזורי שמטפח גדעון אפרתי במקצועיות ואהבה רבה שרה בהתרגשות שיריםמוכרים ומקוריים ובהמשך הצטרפו אליהם כולם לשירה בציבור. חמישה עשר חברות וחברי המועדון הביאו איתם את מיטב המאכלים והתבשילים שהכינו בבית ונתנו טעם אוטנטי ומקומי לארוע כולו.   המועדון מנוהל על ידי המחלקה לשרותים חברתיים ובשנים האחרונות מנהלת אותו ואת הפעילות בצינעה ואהבה חייקה מקיבוץ יטבתה. אל המרכז מגיעים פעמיים בשבוע 8 קשישים מאילות, אחד מסמר,2 מיטבתה,1 מגרופית ו 3 מלוטן. כל הקשישים הפעילים במועדון הם הורים לחברי האזור אך המועדון נערך לקליטת הדור המתבגר גם מהחברים בישובים הותיקים שירצו לבוא להנות מהפעילות.

חייקה, מציינת בסיפוק את האווירה המיוחדת שהייתה בארוע  וגם מספר שבועות אחרי שהסתיים לא חדלים הקשישים לדבר ולהתרגש מן המעמד. הם התארגנו לקראת המפגש כמו יציאה לקונצרט חגיגי במיטב המחלצות וזה היה מהנה ומרגש.

גדעון אפרתי שמנהל את מקהלת הילדים סיפר לכתבנו כי זו ההופעה הראשונה מול קהל של המקהלה הנוכחית שרוב חבריה הם צעירים מאד והצטרפו רק השנה לפעילות. הרפרטואר של השירים היה מיוחד ושונה ומפתיע וכלל את  שיר הפתיחה : אפשר להגיד"…"אפשר לשחק מחבואים בעיניים"… ועבר לשירים ממחזות זמר ועוד. " השירה בניגוד לנגינה הכלית היא מעיין פנימי שיוצא מתוך הלב והנפש. אנחנו מטפחים את הבטחון העצמי וזה עולה וצף במוכנות ובהתנדבות של ילדים לשיר סולו וזה מאד מרגש.  כמובן שתמיכת ההורים שהם חלק בלתי נפרד וגם עודדו ונהנו והתרגשו במפגש הזה תורמת לכל החוויה של ההצלחה.

שרים ומתרגשים

שרים ומתרגשים

Share

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג בבלוג.