קדחת מערב הנילוס (West Nile Fever) היא מחלה הנגרמת על ידי נגיף קדחת מערב הנילוס, ומועברת לבני אדם ולבעלי חיים שונים במהלך ארוחת דם של נקבות יתושים, שניזונו קודם לכן מעופות נגועים. העברת הנגיף נעשית על ידי עקיצות של יתושות, הנוהגות להטיל את ביציהן במקווי מים עומדים. גם כמות קטנה של מים מספיקה להתפתחות יתושים בכמות גדולה. לא קיים כיום חיסון נגד קדחת מערב הנילוס ולכן קיימת חשיבות רבה להימנעות מעקיצות יתושים. לחצו כאן לפירוט נוסף על המחלה באתר משרד הבריאות.
בשבועות האחרונים ישנה עליה ניכרת בהיקף התחלואה באנשים. עד לתאריך 16.08.18 אובחנו 57 חולים בקמ"ה בישראל, מתוכם 20 משוערים. עליה משמעותית נצפתה גם במספר מקרי תחלואה בבעלי חיים בהשוואה לשנים האחרונות.
לאור כל האמור הוצאו הנחיות/דרישות לפעולת למניעה ממשרד הבריאות וממשרד לאיכות הסביבה לראשי הרשיות לפעול בתוקף ובחומרה בנושא. המועצה התחילה בפעולות אכיפה וניטורים רחבים בכל המקומות שלגביהם יש סבירות גבוה לדגירה מסיבית של יתושים. לא יינתנו התראות אלא קנסות. האחריות למניעה הינה של הישובים ומנהלי הענפים/עסקים, באם הישוב לא יטפל נדאג לביצוע העבודה על ידי קבלן חיצוני והישוב/העסק יחויב במלוא הסכום.
בתחום הפרט, בבית או בחצר, על התושב לפעול על ידי נקיטת הפעולות הבאות:
לחצו כאן להוראות התגוננות ושימוש באמצעים לדחיית היתושה על פי משרד הבריאות
ניתן לפנות בכל שאלה ו/או בעיה מקצועית לדורון אלפסי בטל': 053-2291025 או ליעקב מנשה בטל': 054-9799135.